U bent hier

De kendoe-democratie: congres 12 oktober 2015

Publiek tijdens Kendoe congres 12 oktober 2015

12 oktober stond in de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis de Kendoe-democratie centraal. Hoe wordt lokale democratische vernieuwing anno 2015 vormgegeven? Welke experimenten rond burgerparticipatie worden in het land uitgevoerd? En hoe reageren bewoners op de nieuwe mogelijkheden van zeggenschap en 'kendoe'? Onderwerpen die volop de aandacht kregen op het congres. Aan het begin van het congres sprak minister Plasterk (Bestuurlijke Vernieuwing) over zijn Agenda Lokale Democratie.

Daarna vond de aftrap van MaakDeBuurt plaats. In dit samenwerkingsverband buigen initiatiefnemers, politici en ambtenaren uit Almere, Amsterdam-Oost, Amsterdam-West, Deventer, Eindhoven, Hilversum en Rotterdam zich over de vraag: Wat hebben buurtinitiatieven nodig en hoe maakt de gemeentelijke organisatie de noodzakelijke omslag naar echte democratische vernieuwing?

Het congres bood gelegenheid om successen en dilemma's met elkaar te delen en samen tot nieuwe oplossingen te komen. Dit gebeurde aan de hand van gesprekken, meningspeilingen, paneldiscussie en inspiratiesessies. Ook is met input van de deelnemers een mooi overzicht gemaakt van de do’s en don’ts van democratische vernieuwing.

Bekijk hier de video's van het congres.

Artikel is afkomstig van rotterdam.nl.

Foto: 
Rotterdam.nl