U bent hier

Tellen alle stemmen?

Door: 
Nies Medema
13-04-2015

Burgerpersbureaus als democratisch middel

In Het Parool verscheen eind 2014 een artikel over Bos en Lommer, een Vogelaarwijk in Amsterdam West. Dat artikel ging vooral over problemen en over hoe moeilijk het is om burgers te betrekken bij hun wijk.  In dezelfde tijd waren er drie buurtpersbureaus actief die hun eigen versie op de werkelijkheid gaven: verhalen over actieve vrijwilligers en betrokken professionals.

De journalist van Het Parool was een hoogopgeleide, Nederlandse man van middelbare leeftijd, de reporters van de buurtpersbureaus waren tussen de 11 en 71 jaar oud, van diverse opleidingsniveaus en herkomst. Ze zagen dezelfde buurt, maar berichtten er anders over.

Inspraak en actie

In besluitvorming proberen veel lokale en landelijke overheden de stem van de bevolking mee te nemen. Ze doen dat steeds vaker heel actief door burgers op te zoeken. Er zijn mensen die regelmatig op inspraakbijeenkomsten hun stem laten horen. Er zijn mensen die niet wachten en zelf bij de overheid aankloppen met voorstellen.

Er zijn ook mensen die geen idee hebben waar, wanneer  en hoe ze dat moeten doen. In sommige wijken van Amsterdam zijn zij in de meerderheid. Daar doen professionals en betrokken buurtgenoten er van alles aan om hen te ‘activeren’ en zo hun wensen kenbaar te maken bij het lokale bestuur.

Taalbarrière

Probleem blijft dat de mensen die beleid maken en zij die ermee te maken hebben elkaar moeilijk verstaan. Soms zit dat in de taal: de moedertaal van wijkbewoners is niet altijd Nederlands. Vaker nog is het probleem het verschil in opleidingsniveau, leefwereld en denkkader: ambtelijk Nederlands is voor veel Nederlanders moeilijk te begrijpen.

Jonge reporters

Een oplossing is dat buurtbewoners zelf leren schrijven over hun buurt. In oktober 2012 startte ik op verzoek van een buurtbewoner een mediatraining voor jongeren uit Bos en Lommer. Ik leerde hen hun eigen nieuws te maken en te laten zien wie en wat belangrijk is in hun leefwereld.

Vragen stellen

Jongeren gaan daardoor anders naar de plek kijken waar ze wonen. Ze leren dat ze vragen mogen stellen aan de mensen die over hun wijk beslissingen nemen en dat ze daarop antwoord krijgen. Ze vragen zich af waarom er mannen uit Hengelo komen om hun speeltuin te bestraten, ze interviewen de mensen van schulddienstverlening en de buurvrouw die en muziekavond organiseert. Ze maken hun eigen sociale kaart en presenteren die in een krant of op een website. Hun denkkader wordt groter.

Burgertestpanel

En andersom geldt: een buurtpersbureau is voor de lokale overheid een goede manier om buurtbewoners te informeren of te raadplegen. Op dit moment zijn we in Amsterdam West bezig een burgertestpanel op te richten waarbij overheidscommunicatie wordt gelezen en beoordeeld door -onder andere- jongeren met een VMBO-opleiding. Daarover een andere keer meer.

Jongerenpersbureau Gibraltar  www.gibraltarpers.nl

Nies Medema www.jongesla.org