U bent hier

Jonge wondernemers & bijzondernemers: wij zijn Misfits!

Door: 
Imke de Korte
23-06-2015
Geplaatst in: 
Foto: 
Don Freijters

Op 4 oktober 2014 ging ik met een droom naar de G1000 bijeenkomst in Uden.”Een toegankelijke plek creëren voor jonge, startende ondernemers”, is de droom die ik die dag op mijn baksteen bij de G1000 schreef. Tot mijn verbazing en schrik waren de jongeren zwaar ondervertegenwoordigd die dag. Vandaar dat mijn droom niet de gehoopte aanhang kreeg.

Na 4 oktober ben ik me om die reden gaan inzetten om meer jongeren te betrekken bij de G1000. Samen hebben wij jongeren onderzocht en zijn we met hen in gesprek gegaan. Jongeren zijn een hele moeilijke doelgroep om te inspireren, te betrekken en aan je te binden. Jongeren voelen zich niet verbonden met de huidige politiek en democratie. Omdat dit huidige systeem niet aansluit bij hun behoeften. Ze hebben er zelfs een afkeer van. Ze vinden die ene politieke stem die ze hebben nutteloos, helemaal omdat in de huidige politiek teveel concessies worden gedaan, waardoor je stem vaak nog niet de inhoud krijgt die jij als doel had. Zij zien de huidige democratie als een schijn democratie.

 Juist daarom is de G1000 iets wat goed bij jongeren aansluit. Een nieuwe manier van democratie! Doe-democratie, waarmee je zelf meer invloed uit kunt oefenen op wat er gebeurt in de maatschappij. Helaas hebben jongeren nog niet in de gaten dat de G1000 hier voor staat. Ze hebben er nog niet genoeg vertrouwen in. We willen ons als G1000 niet opdringen aan jongeren, dit werkt averechts. We willen dat ze zelf aansluiten, omdat ze zich geïnspireerd voelen.

Vandaar dat we als G1000 Uden het besluit hebben genomen om jongeren te bereiken door hen het vertrouwen te geven dat het ook anders kan. Dat wanneer je een droom hebt voor jouw gemeente, die ook echt uit kan komen wanneer je er voor vecht. Om dit te bewijzen hebben we succes verhalen nodig, door jongeren voor jongeren. Dit zal de andere jongeren vertrouwen en inspiratie geven, om zelf deel te nemen aan de doe-democratie.

Vandaar dat ik mijn droom, waarmee ik naar de G1000 bijeenkomst ging, opnieuw heb opgepakt en nu aan het vechten ben om deze droom te realiseren. Samen met 7 andere jonge, startende ondernemers zijn wij Misfits aan het opzetten. Misfits is een platvorm voor jonge ondernemers, waar zij hun ondernemers droom waar kunnen maken. We willen hen een toegankelijke en laagdrempelige plek bieden in het centrum van Uden, waar deze jonge ondernemers samen kunnen komen, een werkplek kunnen huren, hun producten en diensten kunnen aanbieden aan de consumenten, elkaar kunnen helpen, inspireren en versterken en hun droom vorm kunnen geven. Misfits wordt een inspirerende conceptstore van unieke producten en diensten.

Het concept is thans, juni 2015, rond en het enige dat we nu nog missen is een plek in het centrum van Uden waar we gezien worden en die uitnodigend genoeg is om mensen te trekken. Wij kunnen met Misfits het aanbod in Uden verbreden met een inspirerend concept vol unieke producten en diensten. Ook kunnen wij met Misfits tegemoet komen aan de behoeften van de vele jonge, creatieve ondernemers die Uden rijk is, voor ze hun kans grijpen in andere grote steden die nu al wel op hun ondernemersbehoeften inspelen. Het zou een ramp zijn voor de gemeente Uden als ze dit kapitaal aan creativiteit en innovatie kwijt zullen raken.

Met Misfits spelen we in op vele behoeften, maar spelen we vooral in op de nieuwste ontwikkelingen die gaande zijn in de maatschappij. We staan vooraan als het gaat om doe-democratie. We laten zien dat je met een droom en passie zelf kunt zorgen dat er dingen  veranderen.